Zablude o astrologiji

Takozvana ‘novinarska astrologija’ nema ništa zajedničkog sa tradicijom, praktičnim i teorijskim znanjima astrologije, osim naziva ‘astrologija’ i imena 12 znakova zodijaka.

Dnevni i mesečni horoskopi za sve ljude rođene u jednom astrološkom znaku (na pr. Bika) su čista komercijalizacija i unovčavanje mistike i tajni koje ljudi povezuju sa astrologijom. U najboljem slučaju sve to možemo prihvatiti kao šalu i usputnu zabavu.

Postoje dva načina da direktno dobijete odgovore na važna životna pitanja kroz astrologiju. Prvi način je izrada vaše lične natalne karte ukoliko znate datum, mesto i tačno vreme rođenja. Preciznost vremena rođenja je veoma bitna. Ukoliko je vreme rođenja zapisano sa greškom od 4 minuta, onda u predviđanju tendencija događaja nastaje greška od tačno godinu dana. Tačno vreme rođenja igra najvažniju ulogu u određivanju vašeg ascendentnog znaka i vašeg stepena ascendenta, što je najvažnija tačka u vašoj natalnoj karti (mnogo važnija od vašeg sunčanog znaka)!

Drugi način da dobijete odgovor i pomoć od strane astrologije je korišćenje horarne karte. To je astrološka karta izrađena za trenutak postavljanja vašeg pitanja. Konstelacije na nebu u trenutku pitanja stoje u sinhronističkom odnosu sa sadržajem na koji je vaš um najviše usredsređen u tom periodu.

Ako želite da saznate više o mogućnostima astrologije i kojim se životnim temama ona bavi kliknite na linkove sa desne strane pod grupnim nazivom ‘Astrološka područja’.