Šta je astrologija

Astrologija je drevni sistem znanja o povezanosti čoveka i prirode sa kosmosom i ciklusima čiji takt daju nebeska tela u stalnom i večitom kretanju. Astrologija je pre svega znanje o čoveku, pojedincu, pa tako ne postoji jedan horoskop za sve ljude rođene u nekom vremenskom periodu. Svako od nas je jedinstven i neponovljiv te se ne možemo svrstati u nikakve grupe Rakova, Blizanaca, Strelaca – kao što to tzv. “novinarska“ astrologija tvrdi.

Samo ukoliko znate datum, mesto i tačno vreme rođenja, može se iscrtati karta neba u trenutku kada ste prvi put udahnuli vazduh. To je vaša natalna karta koja govori puno toga istinitog o vama, vašoj suštini, ličnoj genetici i precima što u liniji života davno pre vas stajaše. Natalna karta pokazuje vaš temperament, usmerenost pažnje i stanje duše, duha i vašeg emocionalnog bića. Sve te osobine ukazuju na to ka kakvoj budućnosti stremite.

Ukoliko neko želi da svojom voljom stvori sopstvenu sudbinu i budućnost, mora dobro upoznati samoga sebe. Astrologija je jedno od vrhunskih oruđa koje nam u tome može pomoći i govori nam da su prošlost i budućnost jedno, a da je sadašnjost jedno večno SADA. U budućnosti se može dogoditi samo ono za šta je posejano seme u prošlosti. Ono što niste posejali ne možete ni žnjeti. Ono što je BILO, JESTE i BIĆE! I to je ključ astrologije…