Škorpion

Škorpion je osmi astrološki znak koji se poklapa sa centralnim delom jeseni. To je ženski fiksni znak koji pripada elementu vode i predstavlja strasna osećanja vezana za bilo kakav objekt, biće ili ideju za koju vredi založiti svoj život. To je energija koja juri od praiskona kroz prostor stremeći ka svom cilju izvan koga ne postoji ništa drugo vredno zastajanja…

OVO JE skraćeni opis astrološkog znaka kakav jeste po samoj svojoj prirodi. U više hiljada godina staroj astrološkoj tradiciji nije toliko važno “u kom ste znaku rođeni”, jer je to samo znak u kome se nalazi sunce u trenutku vašeg rođenja. U astrologiji, pored sunca, postoji desetak osnovnih pokazatelja koji u vašoj natalnoj karti kombinovano predstavljaju vašu ličnost, okolinu i vaš život. Saznajte u kom znaku se još nalaze vaš mesec i ascendent, pa pročitajte kratke opise znakova u kojima se oni nalaze… To će vas malkice približiti vašem opisu ali ne dovoljno da odslika sve detalje i složenost vašeg bića.

Čitava slika se dobija pažljivom i znalačkom analizom vaše natalne karte. Natalna astrološka karta je iscrtana karta neba koja je prikaz planetarnih i zvezdanih pozicija na nebu iznad vašeg rodnog mesta u trenutku vašeg rođenja. Postoji direktna veza između slike neba u trenutku vašeg rođenja i Vas!

Jer se svako biće rađa u trenutku koji je u periodu rođenja u najvećoj harmoniji sa samim bićem! To je neka vrsta energetskog usklađivanja preko instinkta samoodržanja života koji funkcioniše i pre nego što se rodimo. I sveto pismo kaže:

“Svemu ima svoje vreme, i svakom poslu pod nebom ima vreme. Ima vreme kad se rađa, i vreme kad se umire; vreme kad se sadi, i vreme kad se čupa posađeno;
Vreme kad se ubija, i vreme kad se isceljuje; vreme kad se razvaljuje, i vreme kad se gradi.
Vreme plaču i vreme smehu; vreme ridanju i vreme igranju …
(Prop. 3,2)”

Zanimljivo je da skoro sve astrološke principe možete naći u Svetom Pismu (Bibliji)…

Navešćemo jedan kratak primer koji može ukazati na višeslojnost analize vaše natalne karte. Ukoliko ste rođeni sa ascendentom u znaku vodolije, sunce će u vašem horoskopu predstavljati više druge ljude nego vas same!!!

Toliko o ‘astrologiji sunčanih znakova’… Jer taj poslovni projekat priučenih astrologa nikad nije ni bio deo prave tradicionalne i funkcionalne astrologije!

Ukoliko želite da saznate nešto više o izvornoj astrologiji toplo vam preporučujemo da posvetite još malo pažnje drugim tekstovima na ovoj internet stranici…