Sinastrija

Sinastrija je, pored mundane astrologije, oblast u kojoj astrolog mora uraditi najveci broj analiza uopšte kako bi dobio odgovor na jedno pitanje. U okviru sinastrije se utvrđuje međusobno ljubavno ili poslovno slaganje i kompatibilnost dvoje ili više „partnera“.

Pri tome, partneri ne moraju obavezno biti ljudske osobe. To mogu biti dvoje ljudi, ali se isto tako može ispitati odnos neke osobe i države, preduzeća ili institucije… Doduše, ove egzotične varijante sinastrije su retke u praksi, jer se isto tako retko poznaju tačni podaci osnivanja neke države, grada, firme ili ustanove. Ukoliko je međutim to dostupno, mogu se dobiti zanimljivi i korisni rezultati.

Ovom prilikom možemo napomenuti da se odnos čoveka i npr. države u praksi najčešće određuje drugim alatima kojima raspolažemo u astrologiji, npr. kroz natalnu kartu ili astrorelokacionu analizu.

Sinastrija se danas najčešće primenjuje pri određivanju potencijala ili opasnosti koji leže u nekoj ljubavnoj ili pak poslovnoj vezi dvoje ljudi. Broj analiza koji se pri tome rade nadmašuje tri ili četiri puta analize koje se rade za životni tok jedne osobe i njen natalni horoskop. S obzirom da u sinastrijskoj analizi krećemo od dve natalne karte imamo u startu duplo više posla, a zatim treba još te dve natalne karte uporediti, kako u vremenu tako i u prostoru! Ne treba zaboraviti, da dve osobe mogu imati odlične aspekte za slaganje ali da one neće ostvariti dubok ili trajniji odnos ako se ne sretnu u određenom vremenskom trenutku. Možda ste vas dvoje ‘idealan’ par, ali do braka neće doći, ako se ne sretnete u pravom momentu… Ukoliko je jedna osoba u fazi zaljubljenostu u neku treću osobu, lako može uopšte da ne primeti otkucaje vašeg srca koji kroz vaš pogled govore da je ona ta osoba na koju ste čekali ceo život i sa kojom bi ste želeli da imate „čopor“ dece i najistinskije delite i dobro i zlo. Kada vas takav potencijalni životni partner u svom ‘ljubavnom slepilu’ odbije vi možete reagovati na razne načine.

Ukoliko u međuvremenu sklopite brak sa nekom novom osobom a prva ljubav se tek tada „osvesti“ da ste vi stvarno bili onaj za kojim je ona ‘tragala ceo život’ situacija postaje mnogo komplikovanija. Ovakav fiktivni scenario događaja je iskorišćen kao primer važnosti kako PROSTORNE tako i VREMENSKE HARMONIJE u sinastriji!

Ovo poslednje mnogi astrolozi početnici zaborave i posledično lako gube veru u korisnost sinastrije kao astrološke tehnike. Zato ovom prilikom i pominjem važnost vremenske sinhronizacije…