Literatura

Za početak bavljenja astrologijom preporučujem kapitalno delo našeg poznatog autora i astrologa Mileta Dupora – “Ne verujte – proverite”. Ova knjiga će vam dati dobar pregled i osnove astrologije.

Za one naprednije preporučujem druga dela Mileta Dupora i knjige Gorana Milekića, iz kojih se može usavršiti znanje o simbolici i nauci astrološke sinteze.

Ukoliko se astrologijom želite ozbiljnije baviti i praktično je primenjivati, treba osvestiti sebe da je to višegodišnji proces koji teče paralelno sa vašim duhovnim razvojem i sazrevanjem. Skup svih pravih informacija nije mudrost, već samo njen temelj – na kome će vaše biće moći pravilno da se razvija. Tek usklađenost bića čoveka sa prikupljenim znanjem i iskustvom stvara mudrost; i tek tada astrologija u praktičnoj primeni dobija puni zamah i delotvornost!

Astrolog, dostojan tog zvanja i svih slavnih prethodnika, postaje se tek kada sazrete iznutra, zadržavši u sebi ljubav za sve ljude ovoga sveta, bez obzira koliko ‘mali’ ili ‘veliki’ oni bili… Jer je ljubav osnova svega i bez nje niste ništa, bez obzira čime se bavili…