Bik

Bik je drugi astrološki znak čija je energija u skladu sa bujanjem celokupne prirode u doba kada je proleće već uhvatilo maha. To je ženski fiksni znak koji pripada elementu zemlje i predstavlja izobilje u svakom pogledu, čulnost i gomilanje na svim planovima. To je osećanje radosti, izdašnost i slavljenje života.

OVO JE skraćeni opis astrološkog znaka kakav jeste po samoj svojoj prirodi. U više hiljada godina staroj astrološkoj tradiciji nije toliko važno “u kom ste znaku rođeni”, jer je to samo znak u kome se nalazi sunce u trenutku vašeg rođenja. U astrologiji, pored sunca, postoji desetak osnovnih pokazatelja koji u vašoj natalnoj karti kombinovano predstavljaju vašu ličnost, okolinu i vaš život. Saznajte u kom znaku se još nalaze vaš mesec i ascendent, pa pročitajte kratke opise znakova u kojima se oni nalaze… To će vas malkice približiti vašem opisu ali ne dovoljno da odslika sve detalje i složenost vašeg bića.

Čitava slika se dobija pažljivom i znalačkom analizom vaše natalne karte. Natalna astrološka karta je iscrtana karta neba koja je prikaz planetarnih i zvezdanih pozicija na nebu iznad vašeg rodnog mesta u trenutku vašeg rođenja. Postoji direktna veza između slike neba u trenutku vašeg rođenja i Vas!

Jer se svako biće rađa u trenutku koji je u periodu rođenja u najvećoj harmoniji sa samim bićem! To je neka vrsta energetskog usklađivanja preko instinkta samoodržanja života koji funkcioniše i pre nego što se rodimo. I sveto pismo kaže:

“Svemu ima svoje vreme, i svakom poslu pod nebom ima vreme. Ima vreme kad se rađa, i vreme kad se umire; vreme kad se sadi, i vreme kad se čupa posađeno;
Vreme kad se ubija, i vreme kad se isceljuje; vreme kad se razvaljuje, i vreme kad se gradi.
Vreme plaču i vreme smehu; vreme ridanju i vreme igranju …
(Prop. 3,2)”

Zanimljivo je da skoro sve astrološke principe možete naći u Svetom Pismu (Bibliji)…

Navešćemo jedan kratak primer koji može ukazati na višeslojnost analize vaše natalne karte. Ukoliko ste rođeni sa ascendentom u znaku vodolije, sunce će u vašem horoskopu predstavljati više druge ljude nego vas same!!!

Toliko o ‘astrologiji sunčanih znakova’… Jer taj poslovni projekat priučenih astrologa nikad nije ni bio deo prave tradicionalne i funkcionalne astrologije!

Ukoliko želite da saznate nešto više o izvornoj astrologiji toplo vam preporučujemo da posvetite još malo pažnje drugim tekstovima na ovoj internet stranici…