Astrometeorologija

Astrometeorologija je u većoj meri primenjivana u  prošlosti, a danas je zahvaljujući modernim satelitima i razvoju naučne meteorologije izgubila na svojoj atraktivnosti. Razlog tome je njena tehnička kompleksnost  koja povećava relativnu ‘cenu’ dobijanja astroloških prognoza vremena u odnosu na praktično besplatne vremenske prognoze koje su danas svima lako dostupne na televiziji, u novinama ili na internetu.

Astrometeorologija je poslednji put korišćena na globalnom planu za vreme drugog svetskog rata. Predikcije vremenskih prilika uz pomoć astrologije pokazale su se veoma pouzdanim, tako da su jedinice nemačke vojske po njima čak planirale svoje ofanzive!

Johan Kepler, poznati naučnik, astronom i astrolog, ostavio nam je  mnoštvo tekstova na tu temu, a svoje poznavanje te oblasti dokazao je više puta uspešno predviđajući velike oluje i nevremena.

Astrometeorologija je danas deo astrologije  koji ima veoma mali broj sledbenika i praktikanata, ali smo zarad holističkog pristupa astrologiji želeli da podsetimo na njeno postojanje.

Možda ovaj kratki tekst i inspiriše nekog od mladih zaljubljenika u astrologiju na istraživanja u tom smeru…